חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עת"מ 31573-02-11

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
31573-02-11
9.10.2011
בפני :
שרה גדות

- נגד -
:
1. רוסו ולנטינה
2. ליאוניד מיסקין

עו"ד איליה וולוביק
:
משרד הפנים
עו"ד ע"י ב"כ מפרקליטות מחוז תל אביב
פסק-דין

זוהי עתירה בה מבקשים העותרים להכיר בהם כ"ידועים בציבור" ולהורות למשיב להסדיר את מעמדה של העותרת בישראל.

העובדות :

1.         העותרת מספר 1 (להלן: "העותרת") היא אזרחית מולדובה, נוצריה, גרושה ואם לשני ילדים המתגוררים במולדובה.       

            העותרת נכנסה לראשונה לישראל ביום 10.3.08  באשרת ב/1 לעבודות סיעוד.

למשיב דווח על עזיבתה של העותרת את מעסיקתה האחרונה ביום 10.6.08 ומאז לא הסדירה את מעמדה והיא שוהה בישראל שלא כדין.

2.         העותר מספר 2 (להלן: "העותר") הוא יהודי, אזרח ישראלי, גרוש ואב לשני ילדים.

3.         ביום 25.11.09 הגישו העותרים בקשה למעמד עבור העותרת בשל "חיים משותפים" מכוח "נוהל הטיפול בהסדר מעמד לבני זוג של אזרחים ישראליים, לרבות בני אותו מין (נוהל מספר 5.2.0009) (להלן: "הנוהל")".

            במסגרת הטיפול בבקשת העותרים נערך להם שימוע, ביום 29.11.09.

במסגרת השימוע התגלו סתירות בין גירסאות העותרים והתרשמות המשיב מכנות הקשר שבין העותרים היתה שלילית.

אי לכך נשלחה להם, ביום 11.1.10, הודעה לפיה בקשתם נדחתה משום שלא הוכחו חיים משותפים, ועל העותרת לצאת מישראל תוך 14 ימים.

4.         כנגד ההחלטה הנ"ל הגישו העותרים עתירה מינהלית לבית משפט זה (עת"מ 32456-01-10).

            לאור המלצת בית המשפט הסכימו הצדדים כי העתירה תימחק ללא צו להוצאות, ויערך לעותרים שימוע נוסף.

            ביום  5.10.10 ניתן פסק דין לפיו נמחקה העתירה, כאמור לעיל, ללא צו להוצאות.

5.         ביום 12.12.10 נערך לעותרים שימוע נוסף, בעקבות ההסכמות שקיבלו תוקף של פסק דין ביום 5.10.10, כמפורט לעיל.

            גם בשימוע זה, לטענת המשיב, נמצאו סתירות רבות ומהותיות, המשיב לא התרשם מכנות הקשר וביום 3.1.11 נשלחה לעותרת הודעה לפיה הבקשה לחיים משותפים עם העותר נדחתה ועליה לעזוב את ישראל תוך 14 ימים.

6.         כנגד החלטה זו הגישו העותרים את העתירה נשוא פסק דין זה.

טענות העותרים:

7.         העותרים טוענים כי יש להכיר בהם "כידועים בציבור" וכי היה על המשיב לקבל את בקשתם ולהעניק לעותרת מעמד בישראל מכוח זכותם לחיי משפחה.

8.         החלטת המשיב שלא לקבל את בקשתם איננה מידתית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>